Tamil Madhura ஆன்மீகம் மஹாலஷ்மி ஸ்லோகம்

மஹாலஷ்மி ஸ்லோகம்

மாதர்நமாமி கமலே கமலாயதாக்ஷி

ஶ்ரீவிஷ்ணு ஹ்ருத்-கமலவாஸினி விஷ்வமாத:

க்ஷீரோதஜே கமல கோமல கர்ப்ப கௌரி

லக்ஷ்மீ ப்ரஸீத ஸததம் ஸமதாம் ஷரண்யே

 

த்ரிகாலம் யோ ஜபேத் வித்வான் ஷண்மாஸம் விஜிதேந்த்ரிய:

தாரித்ர்ய த்வம்ஸநம் க்ருத்வா ஸர்வமாப்நோதி யத்நத:

தேவீநாம ஸஹஸ்ரேஷு புண்யமஷ்டோத்தரம் ஷதம்

யேந ஷ்ரியமவாப்நோதி கோடிஜன்ம தரித்ரத:

 

ப்ருகுவாரே ஷதம் தீமான் படேத் வத்ஸரமாத்ரகம்

அஷ்டைஷ்வர்ய மவாப்நோதி குபேர இவ பூதலே

 

தாரித்ர்ய மோசனம் நாம ஸ்தோத்ரமம்பாபரம் ஷதம்

யேந ஷ்ரியமவாப்நோதி கோடிஜன்ம தரித்ரத:

 

புக்த்வா து விபுலாந் போகான் அஸ்யாஸ்ஸாயுஜ்ய மாப்நுயாத்

ப்ராதஃகாலே படேந்நித்யம் ஸர்வ துஃகோப ஷாந்தயே

 

பதம்ஸ்து சிந்தயேத் தேவீம் ஸர்வாபரண பூஷிதாம்

 

இதி ஶ்ரீ லக்ஷ்மீ அஷ்டோத்தர ஷதநாம ஸ்தோத்ரம் ஸம்பூர்ணம்

 

Maatharnamaami kamale kamalaayathaakshi

shree vishnu hruthkamalavaasini vishvamaathaha

ksheerodhaje kamala komala garbhagouri

lakshmi praseedha sathatham namathaam sharanye || 16 ||

 

thrikaalam yo japeth vidhvaan shanmaasam vijithendhriyaha

dhaaridhrya dhvamsanam kruthvaa sarvamaapnothy yathnathaha || 17 ||

 

deveenaama sahasreshu punyam ashtottharam shatham

yena shriyamavaapnothi kotijanma dharidhrathaha || 18 ||

 

bhruguvaare shatham dheemaan pateth vathsara maathrakam

ashtaishvaryamavaapnothi kubera iva bhoothale || 19 ||

 

dhaaridhrya mochanam naama stothramambaaparam shatham

yena shriyamavaapnothi kotijanma daridhrathaha || 20 ||

 

bhukthvaa thu vipulaan bhohaan asyaahsaayujyamaapnuyaat

praatahkaale patennithyam sarvaduhkhopa shaanthaye || 21 ||

 

pathamasthu chinthayeth deveem sarvaabharaNa bhooshithaam |

 

|| ithi shree lakshmee ashtotthara shathanaama stothram sampoornam ||

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

பனச்சிகாடு சரஸ்வதி ஆலயம்பனச்சிகாடு சரஸ்வதி ஆலயம்

வணக்கம் தோழமைகளே, ஆன்மீகம் பகுதிக்கு சுதா பாலகுமார் அவர்கள் பிரசித்தி பெற்ற ஒரு ஆலயம் பற்றித் தெரிவித்துள்ளார். படித்து விட்டு உங்கள் கருத்துக்களை அவருடன் பகிர்ந்து கொள்ளுங்கள்.    30 அடி பள்ளத்தில் இருக்கும் உலகின் ஒரே அழகான பசுமை கோவில்!

தொண்டை மண்டல நவக்கிரக ஸ்தலங்கள்தொண்டை மண்டல நவக்கிரக ஸ்தலங்கள்

வணக்கம் தோழமைகளே, ஆன்மீகம் பகுதிக்கு சுதா பாலகுமார் அவர்கள் தொண்டை மண்டல நவக்கிரக ஸ்தலங்கள் பற்றித் தெரிவித்துள்ளார். படித்து விட்டு உங்கள் கருத்துக்களை அவருடன் பகிர்ந்து கொள்ளுங்கள்.    Navagraha -WPS Office

ஸ்ரீ லக்ஷ்மி குபேர பூஜைஸ்ரீ லக்ஷ்மி குபேர பூஜை

வணக்கம் தோழமைகளே, எமது தளத்திற்கு சுதா பாலகுமாரன் அவர்கள் ‘ஸ்ரீ லக்ஷ்மி குபேர பூஜை’ பற்றிய முழு விபரங்களையும் வழங்கியுள்ளார்.  படித்துப் பார்த்து நீங்களும் பயனடையுங்கள் தோழமைகளே. அன்புடன்  தமிழ் மதுரா.    Sri_Lakshmi_Kuberar_Pooja_and_Mantras_opt